vrijdag 15 maart 2013

Toezicht

De voetgangerstunnel die naar de perrons leidt

Het station en zijn omgeving. Niet altijd een gebied waar je graag wilt zijn. Al helemaal niet als daar de zaak ook nog eens fors op zijn kop is gezet. Rondom het station in Delft is het al jaren een bouwput. Tot 2015 blijft dat zo. Een provisorische toegang naar de perrons, een wanordelijke boel met de fietsen, een naargeestige voetgangerstunnel. De gemeente zit er mee in haar maag. Die vermoedt dat het met het veiligheidgevoel rondom het station niet in orde is. Tasjesdieven, zakkenrollers of zwervers die zich daar kunnen ophouden. Dat is niet goed voor je veiligheidsbeleving.

Het stationsgebied is een van de drukst bezochte plekken in Delft. De gemeente wil graag weten hoe de bezoekers dit gebied ervaren. En of de situatie de afgelopen twee jaar slechter is geworden. Enquêteren dus. De treinreiziger wordt een vragenformulier in de hand gedrukt. Ook Guwie kreeg op een regenachtige zaterdagavond de vragenlijst uitgereikt. Aan de slag dus.

Of je als reiziger last hebt van zwerfvuil. Of  de inrichting van het gebied een prettig of onprettig gevoel geeft. Is de verlichting wel voldoende? Allemaal factoren die van invloed zijn op de veiligheidsbeleving van de bezoekers. Net als de manier waarop aan de achterzijde de fietsen zijn gestald. Kan dat ook anders? Vast wel, maar uiteindelijk eindigt de enquête met vragen over het cameratoezicht. Die camera’s hangen er al, alleen is dat bij velen waarschijnlijk niet bekend. Niets mis met die camera’s. Maar wel benieuwd of de gemeente iets gaat doen aan de inrichting van het gebied of het zwerfvuil gaat opvegen als blijkt dat daar het probleem ligt. Want die camera’s zelf, die lossen nog niets op.

guwie

geplaatst 15 maart 2013


Geen opmerkingen:

Een reactie posten