maandag 1 april 2013

Spannend


Nog een kleine drie jaar te gaan en dan duikt de trein de tunnel in. De aansluiting op het nieuwe spoor wordt in één weekend gefikst.  En dan moet alles op rolletjes lopen die maandagochtend. Zo’n  klus vergt wel enige voorbereiding. ProRail is zich daar goed van bewust blijkens een bericht dat al in december 2012 in het nieuws kwam: “Indienststelling spoortunnel tot in de puntjes voorbereid”.  De ingebruikname dient volgens dat bericht “snel en vlekkeloos te verlopen.” Op een modelspoorbaan in Zoetermeer wordt het hele proces gesimuleerd. Nu al.

Proefopstelling in Zoetermeer
 Gelukkig valt er in de tunnel geen sneeuw en er zullen ook geen wissels in liggen die kunnen vastvriezen.  In de nadagen van de Fyra-misère zijn de zenuwen  natuurlijk behoorlijk gespannen. Er wordt getest, gerekend en gemeten. De eisen zijn zeker niet mis. Het gaat om vluchtwegsignalering, ventilatoren, rook- en brandmelders, blus- en treinstilstanddetectiesystemen. Kortom het gaat primair om de veiligheid.
Maar ook het imago van het spoor is in het geding. NS en ProRail willen en kunnen zich geen nieuw débacle op de hals halen. 


Vandaar dat de spanning behoorlijk oploopt. Maar als het allemaal lukt, op tijd en vlekkeloos, dan straalt dat ook op Delft af.  Wie had gedacht dat een zondagmiddaghobby op zolder nog eens zo van pas zou kunnen komen?


guwie 

zie ook:  http://www.htmfoto.net/nieuws/tonen.php?datum=20130324&item=270
geplaatst 1 april 2013

Geen opmerkingen:

Een reactie posten