zaterdag 1 december 2012

Competitie


Jaren geleden begon het met Idols en daarna heeft het succesvolle tv-programma vele opvolgers gekregen.  Sterren dansen op het ijs, de Bijbelquiz of  Op zoek naar Evita. Wie zingt of danst het mooist? Wie heeft de meeste Bijbelkennis in huis? De bekendmaking van de winnaar van de Libris literatuurprijs is rechtstreeks te zien op de buis.  Allemaal wedstrijdjes wie de beste, de snelste of  de slimste is. Je kunt er prijzen mee winnen en soms zelfs het grote geld.

En de winnaar is: Molen De Roos 
Zonder competitie lijkt alles veel saaier.  Het is zo inspirerend en het daagt uit. We doen ons uiterste best om de ander te verslaan. Het is de wereld van de topprestatie, van  spanning en sensatie. Ook de spoortunnelwerken ontkomen er niet aan. Onlangs is de ondertunneling van molen De Roos uitgekozen tot “Funderingsproject 2012”. En dat terwijl pas later zal blijken of dit huzarenstukje gelukt is.  Want op 12 december wordt de molen weer neergelaten op het dak van de tunnel.

Een leek zou het niet zomaar bedenken, maar de Funderingsdag is een tweejaarlijks evenement waar dit jaar zo’n driehonderd mensen aan deelnamen. Die kozen uit drie genomineerde projecten molen De Roos als winnaar.

In ons Delfts tunnelproject zitten vast nog wel een paar hoogste, langste of andere uitdagende onderdelen.  En dan hebben we het alleen nog maar over de techniek.  Denk ook eens aan de niet aflatende belangstelling van de bevolking: het boeiendste, het minste klachtengenererende, het zichtbaarste of meest  gewaagde project midden in een oude stad. Bij de oplevering van de tunnel moet er maar eens een prijs uitgeloofd worden voor deze geduldige, belangstellende bevolking. Een recent onderzoek van Spoorzonedelft onder de Delftse bevolking bevestigt dat ze begrip hebben voor de hinder. De inwoners die een jaar of tien heel wat rommel, lawaai, trillingen en omleidingen ondergaan.  Nu al een applaus waard!

guwie 
geplaatst 1 december 2012

Geen opmerkingen:

Een reactie posten