donderdag 19 februari 2015

PERSBERICHT


Boek over de aanleg van de spoortunnel

SPOORSLAG DELFTSchrik, verbazing en bewondering in 66 colums

Ruim vier jaar schreven Guus van Steenbergen en Wil Jacobs op hun weblog een column over de aanleg van de spoortunnel. Een selectie daaruit is nu in boekvorm verkrijgbaar bij de Delftse boekhandels. Een mooie herinnering aan een periode van onrust, rommel en nostalgie nu de trein onder de grond gaat rijden.

In SPOORSLAG DELFT staat de menselijke kant van een technisch werk centraal. Het gaat over de mannen op de bouw en de vele toeschouwers, fotografen en bewoners langs het trac√©. Over de schrik en de verbazing, maar ook over de bewondering voor het project pal aan de rand van de historische binnenstad. ‘We waren zelf best kritisch, maar tegelijk ook enthousiast over de werkzaamheden" aldus de schrijvers.

De 66 mooiste columns zijn in het boek samengebracht  Met karakteristieke  tekeningen van Iwan Kriens en veel foto’s . En natuurlijk met bijzondere aandacht voor de  ‘markante momenten’ zoals bijvoorbeeld het opvijzelen en weer laten zakken van de molen.


SPOORSLAG DELFT is voor € 12,50 te koop bij de boekhandels Huyser, De Omslag, Waltman en Kempers. Ook via hun online verkoop. Op de manifestatie De Laatste Trein op 24, 25 en 26 februari kost het boek slechts een tientje. Voor meer info:  www.spoorslag.blogspot.com.  en op twitter en facebook (spoorslag.delft).  


Geen opmerkingen:

Een reactie posten