woensdag 1 oktober 2014

Stilte

Onwerkelijk stil was het deze zomer rond de spoorzone. In de bouwvakvakantie vielen alle machines in slaap en waren de werklui ver uit het zicht. Geen 'goedemorgen' meer of even overleg over een doorgang langs de obstakels. Rustig? Nee, vooral saai. Schoolvakanties en buurtgenoten die er op uitgetrokken waren versterkten dat nog eens. Te veel herrie is hinderlijk, maar een stad mag levendig zijn, ook in de vakantie.

Toch is er nog zo'n stille plek in aanbouw. De tweede tunnelbuis. Nu al goeddeels aangelegd, maar aan het eind van de Spoorsingel ontbreekt die nog. Daar ligt het viaduct in de weg. Pas na maart 2015 wordt dat laatste stuk ook aangepakt.  Maar voorlopig gaan er geen treinen door die buis.  En 'voorlopig' kan lang duren.

Toch is het goed dat die buis nu al wordt aangelegd. Als later wordt besloten de spoorlijn te verdubbelen van twee naar vier sporen dan kan dat snel en zonder grote ingrepen. Stel je voor dat je over tien jaar weer met een open bouwput komt te zitten. Geen aantrekkelijke gedachte.

Het zal stil zijn in die tweede tunnelbuis. Geen rails, geen bovenleiding, geen trein, alleen maar de ruwbouw. Muisstil zal het er zijn zo lang er in de andere buis geen trein passeert. Het zal voorlopig een spookbuis zijn.

Zo zou het ook kunnen. De tweede tunnelbuis die voorlopig wordt gebruikt als zwembad


guwiegeplaatst 1 oktober 2014

Geen opmerkingen:

Een reactie posten