vrijdag 15 november 2013

Kiezels

Grindhopen op het tunneldak zorgen
voor de noodzakelijke tegendruk

Al sinds de zomer liggen er bergen grind op het tracé van de spoortunnel, op het stuk tussen de DSM-fabriek en de molen. Mooie gladde stenen zijn het.  Maar waarvoor zouden die kiezels nodig zijn? Voor het ballastbed tussen de rails? Nee,  in de tunnel liggen de spoorstaven stevig in het beton verankerd.  Maar dan misschien om er met zand en cement beton van te maken? Ook niet. Dat beton wordt elders gemaakt en in auto’s met draaiende betonmolen aangevoerd. Die kiezels zijn daarvoor veel te mooi en te groot.

Opeens schiet me een kinderrijmpje in gedachten. Baby op de knie en daar gaan we:
Zand zand zand zand, kleine stenen kleine stenen, grote stenen grote stenen, keien keien keien! Steeds een toontje hoger. Bij het zand beweegt het kindje nauwelijks, maar bij de keien vliegt het zo wat de lucht in.

Maar mijn vraag is nog niet beantwoord. Dus een van de bouwvakkers met helm aangeschoten. Wat blijkt? Op de plek van het viaduct kan de tweede tunnel nog niet  worden gebouwd. Het stuk er naast heeft men al wel onderhanden genomen. Het einde daarvan moet voorlopig worden afgedicht met materiaal dat je makkelijk weer weg schept. Die kiezels dus. Dat wegscheppen kan pas als het viaduct is afgebroken. Een slimme oplossing die beter is dan er beton in te storten. En nog duurzaam ook, want datzelfde materiaal kan zo weer ergens anders worden gebruikt. De bouwers hebben het even in bruikleen.guwie

geplaatst 15 november 2013

2 opmerkingen:

  1. Mijn naam is mevrouw Julie Hopkins, ik ben hier om te getuigen van een bedrijf die me geholpen met een lening van $ 80.000 en ik wil het aan te kondigen aan de wereld omdat ik nooit geloofd dat er nog steeds bedrijven zoals die op het internet die nog zeer legitiem. Ik ben een weduwe die hoop had verloren in het leven, maar met de hulp van dit bedrijf, ik betaalde mijn rekeningen en begon mijn eigen bedrijf, als u een lening hulp nodig, ik ben gelukkig en rijk weer en ik ben God te danken dat een dergelijke lening bedrijven, zoals deze nog bestaan ​​op deze oplichting over de plaatsen, neem dan raad ik iedereen die er die behoefte hebben aan lening aan te gaan voor {asofinance00@gmail.com} ze zullen nooit falen, zal je leven veranderen als de mijne deed.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mijn naam is mevrouw Julie Hopkins, ik ben hier om te getuigen van een bedrijf die me geholpen met een lening van $ 80.000 en ik wil het aan te kondigen aan de wereld omdat ik nooit geloofd dat er nog steeds bedrijven zoals die op het internet die nog zeer legitiem. Ik ben een weduwe die hoop had verloren in het leven, maar met de hulp van dit bedrijf, ik betaalde mijn rekeningen en begon mijn eigen bedrijf, als u een lening hulp nodig, ik ben gelukkig en rijk weer en ik ben God te danken dat een dergelijke lening bedrijven, zoals deze nog bestaan ​​op deze oplichting over de plaatsen, neem dan raad ik iedereen die er die behoefte hebben aan lening aan te gaan voor {asofinance00@gmail.com} ze zullen nooit falen, zal je leven veranderen als de mijne deed.

    BeantwoordenVerwijderen