maandag 15 juli 2013

Rondvlucht

Ik klap de stoffen beschermhoes om. Klik mijn iPad aan. Op het schermklavier dat op mijn tablet verschijnt toets ik de letters, zodat ik op de site van de SpoorzoneDelft kom. De animatie is snel te vinden. We komen aanvliegen vanuit de richting Den Haag. Het spoortracĂ© ligt er groen bij. Vanuit de helikopter is de molen goed te zien. De wieken staan er weer op. Voor de auto’s is ruimte gemaakt aan de kant van de Spoorsingel. Daarnaast ligt het water dat in ere is hersteld. We weten het. De nieuwe gracht is minder diep. Er doorheen varen is vanwege de lage bruggetjes nauwelijks mogelijk. Midden op de spoortunnel rijdt de tram in een rechte lijn naar het nieuwe station.

Het opnieuw ingerichte Bolwerk  als de spoortunnel klaar is
Joan Busquets was in de stad. Voor een groot publiek heeft de Spaanse stedenbouwkundige zijn masterplan voor de spoorzone nog eens toegelicht. Het was niet allemaal onbekend wat hij presenteerde. Voor de geoefende volgers van de bouw van de spoortunnel was er veel herkenning. Maar wel nieuw is de vogelvluchtanimatie van de toekomstige ruimte boven de spoortunnel. Die is te vinden op de site van SpoorzoneDelft.

De openbare ruimte wordt groen, levendig en waterrijk. Vriendelijk ingericht voor fietser en voetganger. Dat is mooi te zien op de animatie rondom het station annex stadskantoor. Veel rood plaveisel dat in ieder geval suggereert dat auto’s een ondergeschikte plek krijgen. “De werkelijkheid wordt nog mooier dan de plaatjes”, zo zei de stedenbouwkundige zelf.  Maar ook anders. Want op de plaatjes is de woonbebouwing niet ingetekend. Dat zijn grijze vlakken gebleven. Die werkelijkheid wordt later ingevuld.

guwie
geplaatst 15 juli 2013

Geen opmerkingen:

Een reactie posten