dinsdag 16 april 2013

Agnetapark

In het Agnetapark blijft de trein zichtbaar

Eind vorig jaar ontviel Delft de ieder uur passerende Beneluxtrein: de ‘Brusselaar’ voor de Nederlanders, de ‘Amsterdammer’ voor de Belgen.  Nog twee jaar te gaan en we zien helemaal geen treinen meer.  Bij alle juichtonen over de ondergrondse trein is dat  ook een gemis.  Voor wie dan wel?  Voor nagenoeg alle kinderen, voor heel wat ouderen en natuurlijk voor de treinfanaten.  Die laatste categorie ziet alles.  Een nieuw Sprinter, een oude Hondekop, het Struktonmaterieel, een rode DB lokomotief,  de grintbakken van ProRail en ga zo maar door.

Maar ook voor de treinreiziger wordt het een stuk saaier.  Nu heb je nog zicht op Delft met de molen en de Oude Jan. Je kijkt lekker indiscreet binnen op de eerste etage van de Spoorsingelhuizen. Straks zit je in een donkere tunnel met even een stop op het flitsende nieuwe station. In Rijswijk kan je alvast oefenen. En rij eens met die vermaledijde Fyra door het Groene Hart.  Niks groen, gewoon zwart met de treinverlichting aan. Het is maar goed dat je in de trein kunt sms’en,  internetten, en gewoon lekker lezen.  Want buiten is er nauwelijks nog iets te zien. Ja, Delft Zuid. Prachtig!

Waar moeten straks die opa’s en oma’s met hun kleinkinderen heen om naar de treinen te kijken? Een tip: het Agnetapark. Een stuk Delftse geschiedenis dat nauwelijks opvalt. Een prachtig woonwijkje met de geschiedenis van het sociaal ondernemerschap van het echtpaar Van Marken van De Gistfabriek.  En bovendien: je kunt er de treinen zien rijden, ook nog na 2015.

guwie

geplaatst 16 april 2013


1 opmerking: