vrijdag 15 februari 2013

Fietsenkelder


Moeiteloos kan ik aansluiten bij de groep die voor het stoplicht staat te wachten. De oranje hesjes begeleiden de bezoekers bij de oversteek naar het bouwterrein. Voor de omwonenden van het spoortunneltracé gaat het hek open. Normaal verboden toegang. Niemand vraagt mij naar het uitgeprinte toegangsbewijs dat ik vooraf moest aanvragen. Het bouwterrein is vanwege de veiligheid niet toegankelijk voor mensen die jonger zijn dan 16 jaar of slecht ter been zijn, zo was vooraf aangekondigd. Ik voldoe ruimschoots aan de leeftijdsgrens en loop nog steeds als een kievit De steigertrap brengt me naar de verdiepte fietsenkelder voor het nieuwe station. Spannend.

Op de nieuwjaarsbijeenkomst van de tunnelbouwers zijn zo’n 400 omwonenden afgekomen. Een betere borrellocatie kun je je nauwelijks voorstellen. De open zijkanten van de fietsenkelder zijn provisorisch dichtgemaakt. De terrasverwarmers zorgen voor een aangename temperatuur. De onvermijdelijke toespraken vervliegen in de ruimte, omdat de geluidsinstallatie niet is opgewassen tegen het harde beton. De drank en de levende muziek maken dat echter meer dan goed.

De eerste loop is naar het houten hek aan de zijkant van de kelder. Hier vandaan heb je een prachtig uitzicht op het ondergrondse station dat nog dieper ligt. De aanleg van de perrons is al zichtbaar. Je kunt je al goed voorstellen dat hier de treinen in 2015 zullen stoppen. Op 1 juni, de dag van de bouw, is de volgende kans om de ondergrondse aanleg te bekijken. Dan is iedere Delftenaar welkom. Erheen dus.

Ondergrondse perrons in aanbouw


guwiegeplaatst 15 februari 2013

Geen opmerkingen:

Een reactie posten