dinsdag 5 oktober 2010

Vertraging



Nog net geen jaar zichtbaar bezig, of de bewoners aan het spoorzonetracé ontvangen een brief waarin te lezen valt dat er sprake is van vertraging in de bouw: Op dit moment is de vertraging minimaal een jaar, zo meldt de gemeente.  Dat is sterk. Is er dan niets gebeurd? Je zou zeggen, integendeel.  1 jaar bezig, 1 jaar vertraging, 1 – 1 = 0  of toch niet? Eind van dit jaar krijgen we als bewoners meer duidelijkheid over de verdere planning.

Was het hier maar China. Daar wordt niet op 5 dagen 8 uur gewerkt, maar is men dag en nacht, ook in het weekend bezig. Laten we de planners hier eens een handje helpen. In plaats van iedere week 5 dagdiensten van 8 uur te draaien, komen we op z’n Chinees op  7 x 3 ploegendiensten = 21 ploegendiensten per week uit. Dat is ruim vier maal zo snel. Geeft misschien soms een beetje geluidoverlast voor de omwonenden, maar alles duurt dan ook vier maal zo kort.  Als we daar vandaag mee zouden beginnen, is dat jaar vertraging snel ingelopen. Kost een centje meer, maar is ook efficiënter. En volgend jaar al rijdt de trein onder de grond.

Niet denkbaar in Nederland?  Zeker wel: ga eens kijken bij station Arnhem of op sommige snelwegen, en je ziet wat er mogelijk is.  Misschien ook een idee voor de Sebastiaansbrug …..

guwie






geplaatst 5 oktober 2010

Geen opmerkingen:

Een reactie posten